Vissza

Vállbetegségek, panaszok


BGábor

Dr. Bálványossy Péter vállsebész specialista

A vállbetegség leírása:

A vállízületi fájdalom, valamint a felső végtag használhatóságának jelentős csökkenése gyakran túlterhelésből adódó izgalmi gyulladás, kopásos elváltozások, vagy sérülések következményes állapotaként jelentkezik. A gyakori, leggyakrabban éjszakai, vagy mozgásokkal összefüggő fájdalom, jelentős izomerő csökkenés, a kar használhatóságának csökkenése azok a tünetek, melyek szakemberhez irányítják a betegeket. A panaszok hátterében leggyakrabban a vállízület statikus stabilizátorainak, vállízületi szalag és tokrendszernek, valamint az ún. dinamikus stabilizáló rendszernek, a „rotátor köpenynek” a különböző elváltozásai állnak. Ritkábban a porcfelszínek elkopása miatti állandó fájdalom, és mozgásbeszűkülés okozza a problémát.

A vállsebészet a mozgásszervi sebészet specializációja, mely kifejezetten a vállízület és környékének betegségeivel, azok kezelésével foglalkozik.

A kezdeti gyulladásgátló kezelés, és az ezzel együtt alkalmazandó gyógytorna kezelés eredménytelensége esetén mindenképpen indokolt lehet - a további tennivalók meghatározása céljából - vállsebész specialistával történő kapcsolatfelvétel.

A vállsebészeti vizsgálat célja:

A szakvizsgálat a betegek kívánsága szerint - meghatározott időpontra történő előjegyzés alapján - betegvizsgálattal, diagnosztikával, írásos szakvéleményezéssel, és terápiás javaslat adásával próbálja segíteni a tartós, tisztázatlan, visszatérő vállpanaszok kezelését, valamint a konzervatív vagy műtéti kezelésben részesülő betegek tapasztalt vállspecialistával történő szakvéleményezését. Szükség esetén műtéti előjegyzést, valamint kórházi felvételt biztosít.

Vissza az elejére

Elérhetőség:   Dr. Bálványossy Péter PhD

JELENLEG NEM FOGAD BETEGEKET

Vissza az elejére

Kapcsolat:

Facebook:   https://www.facebook.com/peter.balvanyossy

  (Kattintson a képre)

Vissza az elejére

Személyes adatok

Révai Új Lexikona. Babits Kiadó. Szekszárd. 1998.:

Bálványossy Péter orvos - vállsebész - traumatológus

"...A vállficamok patológiájával foglalkozott, a magyarországi vállsebészet megalapítója. Magyarországon elsőként ismertette a vállízület módszeres vizsgálatának technikáját, elsőként szervezett speciális vállambulanciát. A sérülés pontos megállapítására új, illetve módosított röntgenfelvételi technikát dolgozott ki. Meghatározta az artrográfia szerepét a vállízületi lágyrészsérülések diagnosztikájában. A recidív vállficamok kezelésére új műtéti eljárást dolgozott ki, amely anatómiai helyreállítást tesz lehetővé. A Magyar Traumatológus Társaság vezetőségi tagja, az Európai Váll-, és Könyöksebész Társaság Igazgató Tanácsának tagja (1991-től)..."

Kulcsszavak: Shoulder Surgeon Pain Complaint Surgery Ambulatorium Therapy Váll Vállsebészet Vállprotézis Vállfájdalom Vállficam Vállműtét Vállspecialista Rotátor köpeny váll, vállbetegség, vállsebész, vállsebészet, vállprotézis, vállfájdalom, vállficam, vállműtét, Vállízület, rotátor köpeny, vállspecialista, surgeon, pain, complaint, surgery, ambulatorium, therapy, magánrendelés, bálványossy

Vissza az elejére